Zárójelentés
Dráma
Szereplők Stohl András, Udvaros Dorottya, Elek Ferenc, Klaus Maria Brandauer, Kovács Lajos, Orosz Ákos, Andorai Péter
Rendező Szabó István
Premier 2020. február 27.
Korhatár 12 - Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 58 perc

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) sokként éri, amikor megtudja, hogy nyugdíjba kell vonulnia. Nem szeretné végleg feladni orvosi pályáját, ezért, miután búcsút vesz munkatársaitól, visszaköltözik egykori falujába, és úgy dönt, saját rendelőt nyit. Kezdetben kissé tart a nagy változástól, hiszen biztos munkája volt, most pedig mindent magának kell felépítenie, de a helyiek meglepően jól fogadják érkezése hírét. Ráadásul újra találkozik ifjúkori szerelmével is, ami szintén erőt ad neki céljai eléréséhez. Azonban csakhamar kénytelen szembesülni egy sor nem várt problémával is; a helyi piszlicsáré politikai összetűzések miatt nem merenghet sokáig az emlékek felett, de a jövőjét sem építgetheti saját kedve szerint. Rá kell ébrednie, hogy csak úgy nyithat új fejezetet az életében, ha nem fél szembenézni a jelen kihívásaival.
A számos díjjal büszkélkedő rendező, Szabó István a magyar filmes szakma legjobbjaival és kiváló színészekkel készítette el saját forgatókönyve alapján érdekfeszítő mozifilmjét, mely egyszerre sokkolja és elgondolkodtatja a nézőket. Főszerepben Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Szirtes Ági, Bálint András, Kovács Lajos, Andorai Péter látható, a film operatőre Koltai Lajos. A produceri feladatokat Sándor Pál és Tőzsér Attila látta el, a filmzenét Pacsay Attila szerezte, jelmezkészítő Szakács Györgyi.

Hamarosan

A film még nem található meg a műsoron, kérjük látogass vissza később.

Jegyet vásárolni kizárólag a helyszínen a mozi pénztárában lehet az előadás kezdete előtt egy órával. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.