Házirend

  Hatályba lépés: 2023.06.01.

 1. A kertmozi területére való belépéssel és/vagy a mozijegy megvásárlásával a látogató tudomásul veszi és elfogadja a jelen Házirendet.
 2. Jelen Házirend legalább egy példánya a kertmozi területén bárki által látható helyen kifüggesztésre kerül, illetve az aktuális házirend a www.balatonmozi.hu weboldalon is megtalálható. A kertmozi fenntartja a jogot a jelen Házirend módosítására. A változásról és annak hatályba lépésének idejéről a www.balatonmozi.hu oldal ad tájékoztatást.
 3. Minden, a Házirendben nem tárgyalt jogi vonatkozással kapcsolatban a magyarországi törvényeket és a magyarországi hatóságok döntéseit tartjuk irányadónak.
 4. A magyar törvényi jogszabályok a Magyarországra kerülő filmeket korhatár besorolás alá kötelezik. A személyzet ajánlhatja, de nem kötelezheti a programban feltüntetett korhatárjelölések szem előtt tartását, különösen kiskorú nézőink esetében.
 5. A látogatók teljes mértékben felelősséget vállalnak az általuk kísért gyermekekért, a gyermekek időbeni tájékoztatásáért a kertmozi Házirendjéről és annak betartásáért.
 6. Belépőjegyet minden látogatónk köteles váltani kortól, foglalkozástól és minden egyéb tényezőtől függetlenül (kicsi gyermek, nyugdíjas, látássérült, mozgássérült, újságíró, rendőr stb.).
 7. A mozijegy a film kezdete előtt 60 perccel válik érvényessé, a film végével érvénytelenné. A kertmozi területe és szolgáltatásai az érvényes mozijeggyel rendelkező vendégek számára vannak fenntartva. A kertmozi területén érvényes mozijegy nélkül tartózkodókat a kertmozi személyzete a kertmoziból eltávolíthatja.
 8. A kertmoziba kizárólag az adott vetítésre érvényes mozijeggyel, legkorábban az előadás kezdete előtt 60 perccel lehet bemenni, amennyiben a kertmozi személyzete máshogy nem rendelkezik.
 9. A kertmoziban szigorúan tilos a kép- és/vagy hangrögzítő eszközök használata (fényképezőgép, kamera, telefon stb.) A kertmoziban a filmek képének és hangjának bárminemű rögzítése jogsértő, és büntető - illetve polgári jogi következményeket von maga után!
 10. A kertmoziban a Magyarországon hatályos, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket megsértő látogatókat a kertmozi személyzete a kertmozi területéről eltávolítja, ellenük a kertmozi rendőrségi feljelentést tesz.
 11. A kertmozi a mindenkori aktuális havi moziműsort a www.balatonmozi.hu oldalon közli.
  A nem a kertmozi tulajdonában lévő, vagy nem a kertmozi által megrendelt médiafelületen közölt műsor helyességéért, vagy nem a kertmozitól származó bármilyen esetlegesen valótlan, pontatlan vagy téves információk által okozott kellemetlenségért vagy kárért a kertmozi nem vállal felelősséget.
 12. A feltüntetett kezdési időpont nem a film kezdési időpontját jelenti, mert a kertmozi a filmek előtt reklámokat, előzeteseket vetít.
 13. A kertmozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja.
 14. A műsorváltozásról a kertmozi legkésőbb a változással érintett előadás kezdetéig ad ki tájékoztatást.
 15. A kertmoziban található egyéb ülő alkalmatosságok (napozóágy, faszék, hinta) a mozi tulajdonát képezik, de azokat a nézők saját felelősségükre használhatják. Ezen eszközök használatából származó bármilyen káreset vagy baleset esetén a mozi felelősséget nem vállal.
 16. A kertmoziba egyéb ülő alkalmatosságok (napozóágy, faszék, babzsák) behozni szabad, de annak elhelyezésénél ügyelni kell a menekülési útvonalak szabadon hagyására.
 17. A kertmoziba saját széket, napozóágyat, pokrócot behozni szabad, de azok elhelyezésénél szintén figyelni kell, hogy a közlekedő folyosók, menekülési útvonalak szabadon maradjanak. Az ülőhelyek elfogytával, a kertmozi személyzete tudatja az esetlegesen sorban álló nézőkkel, hogy már nincs ülőhely. Ha ezek után a látogatók úgy döntenek, hogy mégis megnézik a filmet és a földön vagy egyéb tereptárgyon foglalnak helyet, a kertmozi személyzete ebben segítségükre lesz, de a jegyeket ilyen estben is teljes áron kötelesek megváltani.
 18. A pénztártól való távozás után a filmre kapott jeggyel, a fizetett vagy visszakapott összeggel, illetve a kiadott büfé termékekkel kapcsolatban reklamációt elfogadni nem áll módunkban.
 19. Elmaradt vagy félbeszakadt előadás esetén a megvásárolt büfé termékek árát visszatéríteni nem áll módunkban.
 20. Jegyvásárlással kapcsolatos reklamációt kizárólag a film kezdetéig áll módunkban elfogadni! Jegyet a film kezdetéig áll módunkban visszaváltani, jegyblokk vagy ÁFA-s számla ellenében. Bankkártyás fizetés esetén is készpénzben térítjük vissza a jegy árát.
 21. Amennyiben az előadás félbe szakad, vagy elmarad (technikai hiba, áramszünet, bombariadó, különböző természeti csapások, vis maior, stb.) a mozi személyzete igyekszik tájékoztatni látogatóit a lehetőségeikről.
 22. Esős idő esetén a kertmozi megtartja előadásait. Ha az előadás alatt kezd el esni az eső, az előadás folytatódik és a kertmozi nem téríti vissza a jegyárakat az időjárási viszonyok miatt távozó nézőknek. A kertmozi üzemeltetője heves zivatar közeledte esetén bármikor félbeszakíthatja az előadást és még a vihar lecsapása előtt biztonságosan kiürítheti a kertmozit. Ezen (vis maior) esetben sem köteles a jegyárak visszatérítésére.
 23. A kertmozi tulajdonát rongáló, eltulajdonító vagy érvényes jeggyel nem rendelkező személyek ellen a kertmozi – a kárértéktől függetlenül - rendőrségi feljelentést tesz.
 24. A vendég jelen Házirenddel elfogadja, hogy a kertmozi bútorzatát és mosdóit rendeltetésszerűen használja.
 25. A kertmoziban, de a vendégek elől elzárt területeken kizárólag a kertmozi személyzete tartózkodhat. Illetéktelen behatolók ellen a kertmozi birtokháborításért és magánterület megsértéséért eljárását indíthat.
 26. A kertmozi területéről a rendbontó, a többi látogató szórakozását bármilyen módon zavaró (pl. hangos beszéd, mobiltelefon használata az előadás alatt) látogatókat a kertmozi személyzetének jogában áll eltávolítani. Ebben az esetben a jegy árát nem köteles a mozi megtéríteni.
 27. A mozi területe biztonsági kamerarendszerrel van ellátva, melynek képét a mozi megőrizheti és rögzítheti. Ezen felvételeket a mozi saját tulajdona védelmében, károkozás igazolására felhasználhatja, magánszemélynek kiadni, illetve megmutatni viszont csak hatósági eljárás keretén belül hivatalos szerv felszólításának eleget téve köteles.
 28. A kertmozi területén csak a kijelölt dohányzó helyen lehet dohányozni. Ha a dohányzás ezen a helyen történik, de mégis zavarja a többi nézőt, a kertmozi személyzete kérésére abba kell hagyni a dohányzást.
 29. A mozi területére bevitt értéktárgyakért, illetőleg az elveszett, elhagyott értékekért a mozi felelősséget nem vállal.
 30. A mozilátogatót egy másik mozilátogató miatt ért bármilyen kárért vagy sérelemért a kertmozi felelősséget nem vállal.
 31. A kertmoziban található tereptárgyak biztonságáért (játszótér, fák, mozivászon, hangfalak) a kertmozi felelősséget nem vállal. A rajtuk, vagy róluk leesve történtő balesetekért és káresetekért a kertmozi felelőséget nem vállal.
 32. A kertmozi székei törése miatt keletkezett balesetekért és káresetekért a kertmozi felelőséget nem vállal.
 33. A kertmozit körülvevő utcákban a parkolás ingyenes. Kérjük a vendégeinket, hogy a környéken lakók nyugalmának megzavarását minden mértékben kerüljék el és kifejezetten ügyeljenek arra, hogy ne akadályozzák gépjárművükkel mások ki-és bejárási lehetőségét.
 34. Kutyát, illetve egyéb háziállatot a mozi területére behozni tilos.
 35. Probléma vagy panasz esetén javasolt azt azonnal a helyszínen jelezni a mozi személyzetének. A mozi a panaszkezelés során a mozijegyet kérheti, így kérjük, azt őrizze meg.
 36. Panasz esetén észrevételét megteheti az üzemeltetőnek (Pálffy Géza egyéni vállalkozó) küldött levélben postai úton: 8251 Zánka Glóbusz utca 32. vagy telefonon: 06 20 3313897 -es számon, az ügyfélszolgálat nyitvatartási idejében. Az illetékes felügyeleti szerv a helyi Önkormányzat.

Jegyet vásárolni a helyszínen a mozi pénztárában az előadás kezdete előtt egy órával, valamint online is lehet kizárólag az egyes előadás napján.
A mozi helyjegyes, foglalásra nincs lehetőség.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.
MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013.